2011. márc. 30.

Házi készítésű málnalekvár

Ugyan a málnalekvár nem éppen titulálható anti-candidás ételnek, nálunk mégsem kerül tiltólistára. A szigorú diétát követő szakasz után ugyanis, a bogyós gyümölcsöket, mint például a málnát vagy a vörösáfonyát nyugodtan ehetjük, mert ezeknek alacsony a fruktóz-tartalma. Ebből kiindulva, na és persze, hogy férjecskémnek kedvezzek egy picit, készítettem el ezt a különlegességet.




Hozzávalók (1 üveghez):

300 g málna
2-3 evőkanál nyírfacukor
pár teáskanál citromlé

1. A málnát addig főzöm, és kevergetem, míg a gyümölcs lekvár állagúvá alakul, majd hozzáteszem a cukrot és a citromlevet, és leturmixolom.



Ez volt életem első lekvárja, ezért kicsi mennyiséggel próbálkoztam. De legközelebb többet csinálok, és talán más gyümölcsöket is kipróbálok.