2011. ápr. 1.

A Candida kezelése

A CANDIDA KEZELÉSE

A méregtelenítő folyamat megkezdésének legjobb módja a béltisztítás. A lényeg az, hogy minden salakanyagot távolítsunk el a bélrendszerből, beleértve a candida gomba nagy részét is. Így a kiegészítő candida kezelés el fog bánni a megmaradó gombával. Amint a béltisztítás végét ér, el lehet kezdeni a candida diétát, mely 3 lépésből áll.

A béltisztítás nem vonatkozik mindenkire. Így ez a lehetőség opcionális, ugyanakkor ez a legegészségesebb dolog, amit a szervezetedért megtehetsz. A gyakori tisztítókúra több energiával lát el, jobb lesz a közérzeted és az emésztésed, fogyhatsz vele, és jobban tudsz majd koncentrálni. A bél tisztítását háromféleképpen lehet csinálni:  

    * 1: Tisztítókúra irrigálással
    * 2: Tisztítókúra irrigálás nélkül
    * 3: Méregtelenítő diéta

1: Tisztítókúra irrigálással

Ez candida kiirtásának az egyik legjobb módja. Nincs ennél jobb módszer arra, hogy átmosd a szervezeted.  A bél irrigálása elsőre ijesztőnek tűnhet, de sokkal egyszerűbb, mint gondolnád. Ugyanakkor, ha nem szeretnéd ezt a változatot választani, próbáld ki az irrigálás nélküli változatot.

Ennek a módszernek 2 összetevője van: a bél irrigálása és a böjtölés. A kettő kombinációjaként a szervezet teljesen kiürül, így ha teljes munkaidőben dolgozol, jobb, ha szabadságot veszel ki, és egy kellemes környezetben pihensz. A béltisztítás 7 napot vesz igénybe, különféle tisztító szakaszokkal.

A 7 napos béltisztítás

Íme egy 7 napos terv, amit a kúra alatt használhatsz. Természetesen, ez csak egy iránymutatás, nem kell mindenben ehhez a vázlathoz ragaszkodni.  Beöntéssel kezd az első napot, majd egy héten keresztül minden másnap alkalmazd ezt az eljárást!

8:00 .... Tisztító ital (recept később)
10:00 .. Erőleves (recept később)
12:00 .. Beöntés (minden másnap), utána szedj probiotikumokat
1:00 .... Tisztító ital
3:00 .... Erőleves
5:00 .... Tisztító ital
7:00 .... Májtisztító ital (recept később)

A kúra alatt gondoskodj a nagy mennyiségű folyadékbevitelről (víz formájában), hogy nehogy kiszáradj, és annak érdekében, hogy átmosd a szervezeted. Elég, ha minden 3. napon készítesz egy nagy adag erőlevest, amit napközben iszogatsz.

Ez a fajta tisztítókúra nagyon biztonságos, de amennyiben bármilyen egészségügyi problémád van, konzultálj az orvosoddal!

Erőleves receptje

 
3-4 burgonya (meghámozva, kockára vágva)
1 kisebb hagyma (apróra szelve)
3-4 szár friss petrezselyem (apróra vágva)
1-2 sárgarépa (apróra vágva)
bors (opcionális)
1 nagy marék zöldség, pl. káposzta (felszeletelve)

Helyezd az összetevőket 3 liter vízbe, párold 20 percig, majd szűrd le, dobd ki a zöldségeket és már kész is. Tehetsz hozzá egy kis cayenne-i borsot a legvégén.

Ebből 2-3 pohárral kell meginni minden nap, hogy pótold a vitaminokat. Lehetőség szerint az ízesítéshez csak természetes fűszereket használj!

Valószínűleg azon gondolkodsz, hogy miért lehet a kúra alatt burgonyát és répát enni, holott ezek a szigorú diéta alatt tiltólistán vannak. Nos, a válasz az, hogy a zöldségeket kidobod, mielőtt meginnád őket, így csak a vitaminokat és az ásványi anyagokat nyered ki belőlük, és nem a candida gombát tápláló szénhidrátot.

Tisztító ital receptje

1 pohár víz
1 teáskanál Psyllium Husk (útifű maghéj) por (gyógynövényboltokban kapható)

A psyllium nem oldódik túl jól vízben, így pár másodpercig kevergetni kell, és ezt követően gyorsan meg kell inni, mert könnyen zselésedik. Rögtön ezután, gyorsan inni kell még egy nagy pohár vizet.

Ez az anyag folyadék hatására megduzzad, zselés anyagot képez, és úgy mossa át a bélrendszert, hogy a bél falára rakódott salakanyagokat is magával viszi.

Májtisztító ital

1 bögre víz
1 teáskanál extra szűz olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
egy csipet gyömbér

Csak keverd össze a hozzávalókat és idd meg!

2: Béltisztítás irrigálás nélkül

Ha a beöntés nem tartozik a kedvenceid közé, akkor se aggódj! E nélkül is el lehet érni egy nagyon hatásos béltisztítást.  Ez a metódus ugyan nem annyira intenzív, de ezzel is sokat tehetsz a candida elpusztításáért.

Ehhez a már fent leírt 7 napos kúrát kell végigcsinálni, a beöntés végrehajtása nélkül. Továbbra is fogyasztani kell rengeteg vizet, a tisztító levet, a májtisztító italt és az erőlevest. 

3: Méregtelenítő diéta

Amennyiben a fenti tisztító kúrák nem tetszenek, van egy harmadik opció is. Gondolj csak bele, hogy mit eszel, a gyorskaják tele vannak adalékanyagokkal, színezékekkel, a marhahúsban növekedési hormon van, és még a halban is mérgező anyagok vannak. Ha nem is követed az első két pontban leírt tisztító kúrákat, van mód a szervezet megtisztítására, oly módon, hogy ezeket a felesleges mérgeket kiiktatod az étrendedből.

A harmadik kúra ugyan nagyon szigorú, de emellett nagyon egészséges is. Jó kezdet, ha friss zöldségeket fogyasztasz, mert ezzel meggátolod, hogy további méreg jusson a szervezetedbe. Itt se felejtsd el, hogy rengeteg folyadékra van szükséged. Íme a részletek:

    * Csak nyers salátát és párolt zöldségeket fogyassz!
    * Napi 3-szor fogyassz a tisztító italból!
    * Igyál meg egy pohár májtisztító italt minden este, legalább két órával a tisztító ital után!
    * A kúrát 7-14 napig folytasd!

Kerüld el a keményítő-tartalmú zöldségeket, mint pl. sárgarépa, édesburgonya, burgonya, kukorica. Kerüld a tökféléket, kivéve a cukkínit, ne fogyassz cukorrépát, borsót, fehérrépát, és minden hüvelyest, kivéve a zöldbabot. Ezek cukrot tartalmaznak, és a candida túlszaporodásához vezetnek.

Ugyan a friss saláta nem hangzik túl jól, de használhatsz hozzá sót, borsot, citromlevet és különféle fűszernövényt, hogy ízletesebbek legyenek.

A tisztító italt éhgyomorra kell inni, így körülbelül az ital fogyasztása előtt és után egy órával ne egyél semmit! A legegyszerűbb, ha közvetlenül ébredés után iszol egy pohárral, majd a délután során, és végül 2 órával lefekvés előtt.

Fontos! Ha szabálytalan a szívverésed, hányingered van, vagy bármi furcsát tapasztalsz, azonnal hagyd abba a diétát és keresd fel az orvosod!