2011. ápr. 29.

Zöldborsó mousse-áj

Drága férjecském aggatta ezt a nevet a receptre, mivel szerinte nem nézett ki túl bizalomgerjesztően ez a zöld valami, és utalt arra, hogy bizony muszáj megenni! Aztán rájött, hogy nemhogy muszáj, de igenis finom ez a mousse. A mousse egyébként hab-ot jelent, és általában mindenkinek a csokihab jut róla eszébe. Én ezzel a formabontó változattal állnék elő.

Zöldborsó mousse


Hozzávalók:

  • 300 g zöldborsó
  • 2 kisebb tojás vagy egy nagy
  • 3 dl joghurt
  • só, fokhagyma
  • szerecsendió

1. Vajazzunk meg 4 vagy 5 szuflé tálkáét, majd helyezzük a fogyasztóba.
2. A zöldborsót főzzük kb. 3-5 percig lobogó és sós vízben, amibe teszünk egy kis zsiradékot és 1 teáskanál nyírfacukrot.
2. Ízesítsük a fokhagymával, a kevéske szerecsendióval és a sóval, majd nagyon finomra turmixoljuk össze a joghurttal.
3. Óvatosan adagoljuk a szufléformákba (lehet helyette egy jénai tálat is használni, de ebben mutatósabb), majd a formákat tegyük egy vízzel félig tele tepsibe.
4. Kb. 25 percig 170 fokon süssük a zöldborsót.



Nagyon mutatós, egészséges és finom, akár köretként, akár magában.