2011. máj. 30.

Hagymás burgonyakrémleves

Itt az újkrumpli szezonja, így adta magát egy finom krémleves elkészítésének a gondolata. Minekután a candida-diéta nem kifejezetten engedélyezi a krumplit (legalábbis nagymértékű fogyasztása kerülendő) egy nagy adag hagymával próbáltam ezt ellensúlyozni.

Hagymás burgonyaleves


Hozzávalók:

  • 3-4 közepes méretű krumpli
  • 2 hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4 dl szójatej
  • 1 újhagyma
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • 1 dl joghurt
  • rozmaring

1. A hagymákat felaprítjuk és üvegesre pároljuk az olívaolajon.
2. Erre dobjuk rá a kockára vágott krumplit és felöntjük tejjel és vízzel. Annyi legyen a folyadék mennyisége, ami ellepi a krumplit. Sóval, rozmaringgal fűszerezzük.
3. Amikor megfőtt a krumpli, levesszük a tűzről, egy kicsit hagyjuk hűlni, és botmixerrel pépesítjük. Hagyhatunk benne zöldségdarabokat.
4. Megint visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a joghurtot. Egy utolsót forralunk rajta és már kész is!



Nagyon laktató, akár önmagában is fogyasztható levesünk lesz!