2011. máj. 27.

Karalábéfőzelék búzacsírával, rántás-habarás nélkül

Ez az ásványi anyagokban meglepően gazdag gumó került az asztalunkra. Most nagyon olcsón jutottam hozzá, és szerencsére gyönyörűek voltak. Azt tudtam meg róla, hogy bőrbetegségek esetén kiváló, és antibakteriális hatású. A növényi rostban gazdag karalábé serkenti, karban tartja emésztésünket. Remek táplálék energia- és sószegény étkezés kiegészítéséhez. Nagyon magas a vitamintartalma is, ugyanakkor vigyázni kell vele, mert 2-3 napnál tovább nem szabad várni a felhasználásával.

Karalábéfőzelék


Hozzávalók:

4 db közepes méretű karalábé

petrezselyem
3 evőkanál joghurt
2 evőkanál búzacsíra

1. A karalábét felkockázzuk, és annyi sós vízzel tesszük fel főni, amennyi ellepi.
2. Amikor már megpuhult, a joghurtot összekeverjük a csírával és a petrezselyemmel és a karalábéhoz keverjük.
3. Egy kicsit forralunk rajta, és hagyjuk egy kicsit hűlni.
4. Amikor már nem forró, turmixolunk rajta egy kicsit.



Sajnos, késő este készült el, így a fotók elég csúnyák lettek. Talán majd legközelebb.