2011. máj. 16.

Mángoldos tálkák gluténmentesen

Az alábbi receptet lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják, sőt fogyókúrák, a candida-diéta és a diabétesz remek kiegészítője lehet. Anyukám küldött mángoldot, és rögtön felhasználtam.

A mángold külsejét és ízét tekintve hasonlít a spenóthoz, de az íze egy kicsit erőteljesebb, selymesebb annál. Tele van antioxidánssal, így a rák megelőzésében nagy szerepe van. Kimagasló mennyiségű C-vitamint és karotinoidokat tartalmaz, mely utóbbi különösen a dohányosoknak segít a tüdőrák megelőzésében. Fogyasszunk minél többet belőle!

Mángoldos tálkák


Hozzávalók:

  • 40 dkg mángold
  • tengeri só
  • oliva
  • tálkánként 1-1 tojás
  • fokhagyma
  • bazsalikom
  • kevés nyírfacukor
  • bors

1. A sütőt 180 fokra melegítjük.
2. A mángoldot megmossuk, lecsepegtetjük, majd kevés olajon megfuttatjuk. Hozzá adagoljuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket, megsózzuk, és lefedve 3 percig főni hagyjuk.
3. Ezalatt a szuflétálkákat kivajazzuk, és a mángoldot beletesszük. A tetejére ütünk egy tojást, és a sütőbe tóljuk.
4. Addig kell sütni, amíg a tojásfehérje megkocsonyásodik a tetején.

Sajnos, ezer dolgot csináltam egyszerre, így bennfelejtettem a szuflékat a sütőben. Ezért lettek ilyen csúnyák.

Fokhagymás pirítóssal a legjobb!