2011. máj. 4.

Zabpehelyfasírt

Ki gondolná, hogy zabpehelyből is lehet fasírtot készíteni. Pedig lehet, mégpedig igenis jó íze van és sokkal olcsóbb, mint a darálthúsos változat.

Zabpehelyfasírt


Hozzávalók:

  • 1 bögre zabpehely
  • 3/4 bögre víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • fél teáskanál őrölt kömény
  • teljeskiőrlésű rozsliszt
  • lenmag

1. A zabpelyhet a vízzel tegyük fel főni, egészen addig, míg egy egybefüggő masszát nem kapunk. Ekkor tegyük hozzá a hagymákat és a fűszereket.
2. Amikor már ragadt az edény oldalára, levehetjük a tűzről, és várjuk meg, míg kihűl, és formázható lesz.
3. Gombócokat formázunk belőle, majd szétlapítjuk, és a lisztes-lenmagos "panírba" forgatjuk őket. (A liszthez tehetünk egy kevés vizet is.)
4. Forró olívaolajon addig sütjük, míg meg nem pirul.

Természetesen lehet sütőben is sütni, így sokkal egészségesebb. Legközelebb így fogom elkészíteni!